Over mij ...

Leidinggeven is een vak en dat kun je leren. Het is iets waar ik blij van word en waar ik goed in ben. Daarom help ik als trainer en coach startende managers effectieve en inspirerende leiders te worden, wat leidt tot betere resultaten en meer energie en plezier voor hen en hun team. 

Mijn overtuiging

Leidinggevenden hebben grote invloed op het werkplezier en de bevlogenheid van medewerkers. Een leidinggevende die in haar/zijn kracht staat brengt rust in de organisatie en zorgt ervoor dat de doelen van de organisatie worden bereikt. 

Dus ook de organisatie is gebaat bij effectieve en inspirerende leiders. Dit levert meer werkplezier op, betere resultaten, lager ziekteverzuim en minder verloop van medewerkers. Een investering in leidinggevenden betaalt zich dan ook dubbel en dwars terug.

Even voorstellen...

Hi,

mijn naam is Caroline

Ik was begin dertig toen ik gevraagd werd om leidinggevende te worden. Ik was verbaasd (Ik? Echt?!), trots (Wow, wat een erkenning!) en ook een beetje onzeker (Kan ik dit wel?). Zonder echt goed na te denken ging ik de uitdaging aan. 

En toen veranderde er heel veel!

Ik werd van de ene op de andere dag manager van mijn directe collega’s en niet iedereen vond dat even leuk. De koffiepraatjes waar ik altijd onderdeel van uitmaakte bereikten mij ineens niet meer. En een van mijn collega’s, die zelf had gehoopt manager te worden, sprak korte tijd niet meer met me. Ook bleek al snel dat ik niet alle aspecten van het leidinggeven kende, laat staan beheerste. Kortom, ik kwam aardig wat uitdagingen tegen, moest heel veel ballen in de lucht houden en had eigenlijk geen tijd om hier lang bij stil te staan.

Ik zette door....

Het goede nieuws is, ik had genoeg plezier in het leidinggeven en voldoende doorzettingsvermogen om door te gaan en al doende leerde ik. Achteraf gezien was dit niet de meest efficiënte manier van ontwikkelen en was ik in de begintijd ook niet de meest effectieve en inspirerende leider. 

Ik heb een aantal dingen geleerd van die tijd:

  • leidinggeven is een vak en dat kun je leren
  • het is iets waar ik blij van word en waar ik goed in ben 
  • het was belangrijk om te ontdekken welke leiderschapsstijl bij mij paste
  • het was heel fijn dat iemand in mij geloofde en het werd nog fijner toen ik in mijzelf ging geloven

Waarom mijn keuze voor training en coaching?

Natuurlijk mag iedereen zelf het wiel uitvinden, maar het leek mij zo mooi als startende managers wél begeleiding krijgen. En dát is precies de reden dat ik ben gaan trainen en coachen. 

Wat kun je van mij verwachten?

Uiteraard ben ik deskundig, gecertificeerd, kom ik snel tot de kern en toon ik oprechte interesse. Dat mag je immers van een coach verwachten. Wat mij bijzonder maakt is dat ik startende managers echt snap, dat ik met respect confronteer, dat ik super praktisch ben en rust en overzicht creëer.  

Als je me zou kennen zou je weten dat:

- ik niet heel veel praat, maar als ik iets zeg het meestal hout snijdt;

- ik elektrisch rijd, mijn afval scheid en een dak vol zonnepanelen heb, maar wel in het vliegtuig stap om een rondreis door Argentinië te maken (nou ja…. nu even niet);

- ik heel graag dingen opzoek die ik niet (zeker) weet en dat ik daar erg goed in ben;

- ik van M&M’s (zonder pinda’s!) houd, vooral omdat ik het leuk vind om ze op kleur te leggen;

- ik gek ben op documentaires over uiteenlopende onderwerpen, zoals For Sama, Buddy en The Queen of Versailles.

emcc senior practitioner
nobco
HRM profielen

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Ga nu aan de slag met de checklist 'moeilijke gesprekken voorbereiden'

Zie je op tegen een gesprek met een van jouw medewerkers? Met deze checklist kun je je goed voorbereiden en verloopt het gesprek een stuk soepeler! 

Ik schrijf regelmatig blogs met inspiratie, uitleg en tips. Onderwerpen die voor jou, startende manager, interessant kunnen zijn. Hieronder de meest recente artikelen waarmee je snel resultaat haalt.

...
...
...
>